• Kantareller 1 L
  • Matolja 1 msk
  • Schalottenlökar 4 st
  • Kycklingfond 5 dl
  • Mjölk 5 dl
  • Grädde 3 dl
  • Salt
  • Peppar

Det här är en kantarellsoppa som till och med jag älskar som normalt sätt inte är särskilt förtjust i svamp. Det är en helt perfekt förrätt men fungerar även väl som huvudrätt.

Så här gör du denna släta kantarellsoppa:

  1. Skala schalottenlöken och hacka den väldigt fint.
  2. Fräs löken i matolja tills den mjuknat men inte så att den får färg.
  3. Ha i kantarellerna och låt de fräsa tillsammans med löken.
  4. Ta ur några kantareller till garnering.
  5. Häll i utspädd kycklingfond eller buljong beroende på smak.
  6. Tillsätt  både grädde och mjölk.
  7. Låt det sjuda i ca 15 min.
  8. Skumma gärna av soppan ett par gånger under tiden den sjuder.
  9. Mixa kantarellsoppan tills det att den är slät.
  10. Salta och peppra efter behov.
  11. Servera soppan toppad med de kantareller du sparat undan och dekorera gärna med en grön kvist.