• Kyckling 400g
  • Aubergine 1st
  • Gröna bönor 10st
  • Limeblad 4st
  • Sweet basil leaves 2st
  • Röd chili 1st
  • Kokosmjölk 800ml
  • Grön currypasta 4tsk
  • Fisksås 4tsk
  • Socker 2tsk
  • Salt 2tsk

En stark thairätt som även kan serveras vegetarisk, med biff eller skaldjur.

Så här gör du gör du Grön curry med kyckling:

  1. Strimla kycklingfiléer i bitar.
  2. Skiva en aubergine.
  3. Skär gröna bönor i 3 cm långa delar.
  4. Finhacka limeblad, sweet basil leaves och en rödchili.
  5. Hätta upp  60 ml kokosmjölk  tills det blivit till olja.
  6. Rör ner den gröna currypastan.
  7. Sänk värmen och ha i kycklingen.
  8. Bryn kycklingen.
  9. Tillsätt resterande kokosmjölken, salt, socker och fisksås.
  10. Ha i bönor och aubergine.
  11. Låt sjuda.
  12. Blanda ner chilin och de båda lövsorterna.
  13. Servera med nykokt jasmineris.