• Hel kyckling 1,2 kg
  • Paprika 1 st
  • Champinjoner 1 burk (220 gram)
  • Purjolök 0,5 st
  • Paprikapulver 1 tsk
  • Cayennepeppar 1 tsk
  • Stek och grillkrydda 1 tsk
  • Curry 2 tsk
  • Sweet chili sås 1 msk
  • Soja 1 dl
  • Vatten 2 dl
  • Salt

Så här gör du kyckling i lergryta:

  1. Lägg lergrytan i varmt vatten, hela bör vara täckt.
  2. Skölj och skär sedan purjolöken i ringa.
  3. Hacka paprika i centimeterstora bitar.
  4. Öppna burken med champinjoner, spara hälften av spadet.
  5. Krydda kycklingen noga överallt, både ut och invändigt.
  6. Gör små hål i kycklingen med en potatissticka eller en liten kniv.
  7. Fyll kycklingen med så mycket av grönsakerna som får plats.
  8. Tag upp lergrytan och lägg i de grönsaker som blivit över i botten.
  9. Tillsätt lite av soja i kycklingen och lägg den sedan på grönsakerna i lergrytan.
  10. Häll resten av sojan, sweet chilisås, champinjon spadet och vattnet i grytan.
  11. Ställ in i kall ugn, och sätt sedan på den på 200 grader.
  12. När ugnen nått rätt temperatur börja räkna tillagningstiden, ca 1 h 20 min.
  13. Tag ut ur ugnen och dela i portionsbitar, spara grönsakerna och skyn som sås.
  14. Servera med nykokt ris.