- Fläskfilé 600 gram
- Gul lök 1 st
- Tomat 2 st
- Chips 150 gram
- Champinjonsoppa på burk 2 st (590 gram)
- Ost 200 gram
Chipslåda är en festlig maträtt som gillas av hela familjen både stora och små.
Så här gör du en chipslåda:
- Sätt på ugnen på 225 C.
- Skiva tomat och lök.
- Riv 250 gram ost.
- Skiva fläskfilén.
- Bryn fläskfilén och krydda med salt och peppar.
- Smöra en ugnsform.
- Täck botten med chips (pepparchips är att rekommendera).
- Lägg fläskfiléskivorna ovanpå chipsen.
- Sprid ut löken och tomaten över fläskfilén.
- Lägg på ett nytt lager med chips.
- Fördela champinjonsoppsburkarna jämnt över formen.
- Strö över den rivna osten.
- Ställ in den i ugnen och gratinera i ca 20-25 minuter.
- Servera med en valfri sallad.