• Ägg 3 st
  • Mjöl 3 dl
  • Mjölk 4 dl
  • Vatten 2 dl

Pannkakor är en ganska klassisk svensk vardagsrätt som går väldigt snabbt att slänga ihop när du kommer hem från jobbet.

Så här gör du pannkakor:

  1. Ta fram en större bunke.
  2. Häll i 4 dl mjölk i bunken.
  3. Mät även upp 2 dl vatten och häll i det i bunken.
  4. Rör i 3 dl mjöl.
  5. Ha i en nypa salt och lika mycket socker.
  6. Rör även ner en matsked smör i smeten.
  7. Knäck i 3 st ägg men ett i taget och rör ner det noggrant.
  8. Vispa smeten tills det inte är några klumpar kvar.
  9. Låt gärna smeten stå i kyld en stund innan du börjar steka.
  10. Häll ut tunt jämnt lager i en varm stekpanna med lite smör i.
  11. Vänd pannkakan när smeten blivit fast även på ovansidan.
  12. Ta därefter ur pannkakan ur stekpannan och upprepa det tills smeten är slut.
  13. Njut av härliga pannkakor med lite jordgubbssylt på.