• Fläskfilé 600 gram
  • Gul lök 1 st
  • Tomat 2 st
  • Chips 150 gram
  • Champinjonsoppa på burk 2 st (590 gram)
  • Ost 200 gram

Chipslåda är en festlig maträtt som gillas av hela familjen både stora och små.

Så här gör du en chipslåda:

  1. Sätt på ugnen på 225 C.
  2. Skiva tomat och  lök.
  3. Riv 250 gram ost.
  4. Skiva fläskfilén.
  5. Bryn fläskfilén och krydda med salt och peppar.
  6. Smöra en ugnsform.
  7. Täck botten med chips (pepparchips är att rekommendera).
  8. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå chipsen.
  9. Sprid ut löken och tomaten över fläskfilén.
  10. Lägg på ett nytt lager med chips.
  11. Fördela champinjonsoppsburkarna jämnt över formen.
  12. Strö över den rivna osten.
  13. Ställ in den i ugnen och gratinera i ca 20-25 minuter.
  14. Servera med en valfri sallad.