- Ägg 3 st
- Socker 1,5 dl
- Vaniljsocker 2 tsk
- Philadelphiaost 200 g
- Vispgrädde 3 dl
- Digestivekex 10 st
Så här du en Cheesecake:
- Dela äggen och placera äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
- Strö socker och vaniljsocker över äggulorna.
- Vispa äggvitorna tills de har förtjocknat.
- Vispa äggulorna och sockret till det blivit en jämn ljusgul smet.
- Rör ner philadelphiaosten i den ljusgula smeten.
- Ta fram en ny bunke och vispa upp grädden tills den är som brukligt.
- Rör därefter ner vispgrädden i den andra smeten.
- Ta fram en sked och rör ner de vispade äggulorna i den andra smeten med hjälp av den.
- Krossa digestivekex till smulor.
- Sprid ut kexsmulorna över en rund form med en botten som går att ta bort.
- Häll på cheesecakesmeten i formen.
- Resten av digestivesmulorna ska därefter spridas jämnt över kakan.
- Placera cheesecaken i frysen i ca 5 timmar.
- Kakan bör tas ut ur frysen ca 15 minuter innan servering.