• Korv 400 gram
  • Lök 2 st
  • Vatten 1 dl
  • Tomatpuré 2 msk
  • Dijonsenap 1 msk
  • Grädde 2 dl
  • Soja 1 tsk
  • Salt
  • Peppar

En enkel favorit i det svenska köket, som går lätt att variera efter smak och tycke.

Så här gör du korvstroganoff:

  1. Finhacka lök.
  2. Skär korven i strimlor.
  3. Fräs korven i panna eller kastrull till den fått lite färg.
  4. Tillsätt löken och fräs någon minuter till.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Sänk temperaturen och häll på vatten.
  7. Rör ner tomatpuré och dijonsenap.
  8. Ha i grädde och eventuellt soja.
  9. Låt sjuda ca 10 minuter under lock.
  10. Servera korvstroganoffen.