• Vitkål 1,75kg
  • Blandfärs 600g
  • Sirap 2msk
  • Vatten 3dl
  • Ägg 1st
  • Salt
  • Peppar

En svensk husmanskost klassiker.

Så här gör du kålpuddning:

  1. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. Skär kålen i strimlor.
  3. Smält fett i en stekpanna eller stekgryta.
  4. Lägg i kålen och bryn.
  5. Rör ner sirap, salt och peppar.
  6. Låt kålen stå åt sidan.
  7. Blanda köttfärs, ägg, salt och peppar i en bunke.
  8. Smöra en ugnsfast form.
  9. Täck botten av formen med ett lager kål.
  10. Platta ut köttfärsblandningen ovanpå kålen.
  11. Häll över vatten och resten av kålen.
  12. Ställ in formen i ugnen i ca 45 minuter. (Om kålen blir för mörk, täck formen med ugnsfolie)
  13. Servera med kokt potatis och lingonsylt.