• Rimmad skinka 3 kg
  • Ägg 1 st
  • Senap 2 msk
  • Fransk senap 2 msk
  • Socker 1 msk
  • Ströbröd 0,5 dl

Så här gör du julskinka:

  1. Skölj av skinkan i kallt vatten trots att nätet sitter kvar.
  2. Placera en termometer i skinkan och var noggrann med att spetsen är i mitten av skinkan.
  3. Lägg i skinkan i en stor gryta och mät upp vatten så skinkan är täckt.
  4. Koka upp vattnet där skinkan ligger i och låt därefter sjuda på svag värme tills det att termometern i skinkan visar 70 C.
  5. Lyft upp skinkan och spara spadet om ni vill ha dopp i grytan.
  6. Låt skinkan ligga och svalna.
  7. Sätt på ugnen på 225 C
  8. Ta bort nätet från skinkan och placera den i en ugnsform.
  9. Nu är det dags att griljera skinkan.
  10. Rör ihop socker, senap och ägg.
  11. Torka av skinkan med hushållspapper så att griljeringen fastnar bättre.
  12. Bred på senapsblandningen i ett jämnt lager över skinkan.
  13. Strö över ströbröd.
  14. Griljera julskinkan i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
  15. Låt skinkan svalna innan du skär upp den i tunna skivor.
  16. Njut av julens höjdpunkt som enligt många är julskinkan.